BOERDERIJ- EN HEEMKUNDEMUSEUM
SCHIMMERT

I.V.M het Coronavirus zijn wij Gesloten

HET MUSEUM

 Het boerderij- en heemkundemuseum te Schimmert herbergt op een passende locatie een omvangrijke na-oorlogse collectie tractoren, machines en gebruiksvoorwerpen. In de bijhorende tuin en op de achterliggende akker groeien bloemen, groenten en (ook oude) gewassen, zoals men die op een boerderij zou kunnen aantreffen.


U kunt er getuige zijn, hoe ooit het seizoen bepaalde wat er in een boerengezin die dag gebeuren moest. Als de tijd er rijp voor is, zal gedemonstreerd worden hoe er in vroegere dagen geploegd, gezaaid, gebinderd en gedorst werd.

Ook vinden er soms demonstraties plaats van stroopstoken, vlaaienbakken in de leemoven, wecken en nog meer van die arbeidsintensieve klussen, die ooit heel gewoon waren (voor meer info hierover zie de agenda).

Daarmee herbeleeft jong en oud een stukje Limburgse historie.Hoeskamer

In de “hoeskamer” of op het terras kan men nagenieten bij een kopje koffie of een glaasje fris. Kortom, een plek die het bezoeken waard is en blijft! Daarbij maakt het niet uit, of u te maken heeft met een beperking ten gevolge van een handicap.   

Het geheel is rolstoeltoegankelijk en er is een aangepast toilet, inclusief de noodzakelijke hulpmiddelen. Daarnaast kan de bezoeker op verzoek beschikken over een aanwezige rollator.

Heemkundevereniging Schimmert

testimonialS

Quisque cursus, metus vitae pharetra auctor, sem massa mattis sem, at interdum
magna augue eget diam. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus
et ultrices posuere cubilia Curae; Morbi lacinia molestie dui.

AGENDA

LINKS

CONTACT

Openingstijden

Op afspraak in verband met Corona

Hoofdstraat 36

6333BJ Schimmert

Eef en Margriet Smitshuysen
045-4042470info@boerderijmuseumschimmert.nl